Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

--------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών για την καθέλκυση της Αργούς

όχι στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και της ιστορίας.

όχι στις πανάκριβες προεκλογικές φιέστες.

Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιλιάρδου, σήμερα η Αργώ και η Αργοναυτική εκστρατεία και μετά… οι Μεσογειακοί του 2013 (!!!).

Θεάματα χωρίς «άρτο» για τους κατοίκους της πόλης αλλά μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που χρησιμοποιούν απροσχημάτιστα κάθε αθλητικό, πολιτιστικό και ιστορικό στοιχείο είτε της πόλης, είτε ακόμα και της χώρας για να το κάνουν «μπίζνα».

Στις δηλώσεις όλων των κυβερνητικών παραγόντων αλλά και των τοπικών «αρχόντων» ( Δήμαρχος-Νομάρχης κ.ά ) μονότονα αναφέρεται ότι η καθέλκυση της Αργούς και το ταξίδι στην Κολχίδα έχει « μεγάλο τουριστικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον», μάλιστα χορηγός της όλης επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου είναι και η ΑΓΕΤ με το ποσό των 100.000 ευρώ. Έτσι λοιπόν η ΑΓΕΤ δείχνει το «ενδιαφέρον» της για τα πολιτιστικά και ιστορικά δρώμενα της πόλης και της περιοχής που καθημερινά δηλητηριάζονται από τους τόνους σκόνης που εκτοξεύουν ανεξέλεγκτα τα φουγάρα της, όπως προκύπτουν από τις πρόσφατες μελέτες και μετρήσεις για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Την ίδια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός αντιμετωπίζουν τη λαίλαπα της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης και της λιτότητας στους μισθούς και τις συντάξεις τους, «περισσεύουν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε Δήμο Βόλου, Νομαρχία και Κυβέρνηση για προεκλογικές φιέστες και απροσδιόριστα ταξίδια της Αργούς. Θα μάθουμε άραγε σήμερα ή στο μέλλον πόσο κόστισε όλο το «πακέτο» ;

Την ίδια περίοδο που οι γειτονιές της πόλης βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή , «περισσεύουν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την «επικοινωνιακή» προβολή της καθέλκυσης και του ταξιδιού της Αργούς.

Η Παρέμβαση Πολιτών θεωρεί τις εκδηλώσεις για την καθέλκυση της Αργούς και της «αναβίωσης» της Αργοναυτικής εκστρατείας άλλη μία προσπάθεια εκμετάλλευσης ιστορικών και μυθικών στοιχείων της περιοχής μας για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και άλλων. Θεωρούμε ότι οι εκδηλώσεις εντάσσονται , σήμερα, σε ένα σχέδιο προεκλογικής εκμετάλλευσης του Δημάρχου Βόλου Κ. Μήτρου, μιας και η καθέλκυση γίνεται τώρα ενώ το ταξίδι μπορεί να ξεκινήσει του χρόνου και βλέπουμε…! Είναι γνωστό ότι ούτε το ταξίδι έχει προγραμματιστεί λόγω των προβλημάτων στις Παρευξείνιες χώρες, ούτε οι κωπηλάτες επαρκούν για να γυρίσει πίσω στο Βόλο και θα επιστρέψει άγνωστο πώς !

Οι κάτοικοι της Μαγνησίας, οι πολίτες της πόλης του Βόλου μπορούν να υπερασπιστούν και να αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά και παράδοση μόνο έξω από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έξω από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των «χορηγών» εταιρειών.

Μέσα από τους δικούς τους αγώνες για τα δικαιώματά τους, για μία ζωή που στο κέντρο της θα είναι η κάλυψη των αναγκών , οικονομικών- κοινωνικών-πολιτιστικών, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

Η ανακοίνωση αυτή της Παρέμβασης Πολιτών δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη του 2006,

σήμερα θεωρούμε, με την «ευκαιρία» του «ταξιδιού», ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. Οι πολίτες μπορούν να αντικαταστήσουν τον κ. Μήτρου με τον κ. Βούλγαρη και την Κολχίδα με την Αδριατική.

1 σχόλιο:

χαρης είπε...

Μαζι με τα φουγαρα της ΑΓΕΤ, ας μην ξεχναμε τα δεκαδες/εκατονταδες(?) φορτηγα, πλοια και οχηματα. Πηγη μολυνσης για την θαλασσα τα πρωτα και εκτος απο τα καυσαερια και τον θορυβο που μας χαριζουν οι νταλικες, διασχιζοντας την πολη καθημερινα, τοσοι συμπολιτες μας χαμενοι κατω απο τις ροδες τους...