Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση - Ανασυγκρότηση της Παρέμβασης Πολιτών

Συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Πριν 5 χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε στην πόλη του Βόλου με τα αναρίθμητα προβλήματα ένα κίνημα πόλης: την Παρέμβαση πολιτών. Ήταν το πρώτο εγχείρημα που γινόταν στο Βόλο και, ως εκ τούτου, ίσως έγιναν λάθη και παραλείψεις στη λειτουργία του.

Καταφέραμε όμως τόσα χρόνια, παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας να αποτελέσουμε μια ενεργή δύναμη στην πόλη, να δώσουμε μάχες και να αναχαιτίσουμε ως ένα βαθμό σε πολλές περιπτώσεις τις διαθέσεις των τοπικών αρχόντων. Ο κόσμος στις γειτονιές ανταποκρίθηκε και αρκετά συχνά μας πλαισίωνε και, αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητά μας και τις διεκδικήσεις μας, μας περιέβαλλε με εμπιστοσύνη.

Για 5 συνεχή χρόνια παίξαμε ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και αποτελέσαμε βεβαίως τη μοναδική ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή στα δημοτικά πράγματα και το μοναδικό στήριγμα των εργαζομένων και των κατοίκων στις λαϊκές συνοικίες.

Δυστυχώς, Μνημόνιο, ΔΝΤ και Καλλικράτης επηρέασαν και μας οξύνοντας εσωτερικές αντιφάσεις και αντιπαραθέσεις και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια αμηχανία που επηρεάζει τη μαζικότητα της λειτουργίας μας. Όμως «οι καιροί ου μενετοί» και η λειτουργία της Παρέμβασης καθίσταται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Το κενό που καλύπταμε εμείς εξακολουθεί να υπάρχει και είναι ίσως πιο εμφανές από κάθε άλλη φορά.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να ανασυγκροτηθεί η Παρέμβαση. Κρίνουμε πως όλες οι ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου και οι αγωνιζόμενοι πολίτες έχουν χρέος να συμπαραταχθούν για να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με τις πολιτικές που λυμαίνονται το δήμο και υποβαθμίζουν συνεχώς την ποιότητα ζωής μας υποτάσσοντάς την στα συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών, εργολάβων και μικροπαραγόντων.

Κρίνουμε πως είναι μεγάλο πολιτικό λάθος στην παρούσα συγκυρία το να μην προσπαθήσουμε να ανασυγκροτήσουμε την Παρέμβαση Πολιτών με μεγαλύτερη πια πολιτική και αγωνιστική εμπειρία και με διευρυμένους ίσως πολιτικούς στόχους και περισσότερο ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό.

Καλούμε συντρόφους, με τους οποίους πορευόμαστε μαζί και έχουμε κοινές αγωνίες, κοινές διεκδικήσεις και κοινούς αγώνες, τη Δευτέρα, 10/1/11 στις 7.30΄ το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών να συζητήσουμε για το μέλλον της Παρέμβασης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: