Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009


Δελτίο τύπου

Χώρος Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών:

Εκδήλωση No Border και γλέντι την Παρασκευή 18/9

Μετά από 4 σχεδόν χρόνια λειτουργίας το Στέκι μεγάλωσε και άλλαξε διεύθυνση. Οι συλλογικότητες που το στηρίζουν αυξήθηκαν, οι λειτουργικές του απαιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και έτσι η μετακόμιση σε άλλον χώρο ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ένα ευρύχωρο κτίριο, στην οδό Ιωλκού αρ. 33, με μεγάλη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες για τη διεξαγωγή μαθημάτων (υπενθυμίζουμε ότι προσφέρονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών και υπολογιστών και πρόσφυγες και μετανάστες), αίθουσες για άλλες δραστηριότητες, αποτελούν το «Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών».

Μέχρι στιγμής, συγκάτοικοι στο «Στέκι» είναι Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η δημοτική κίνηση Παρέμβαση Πολιτών Βόλου, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, τα συνδικαλιστικά σχήματα Εργατική Ταξική Αλληλεγγύη Μαγνησίας, Ταξική Πορεία Μαγνησίας και Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, η φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα, η Εφημερίδα «Ο Εργάτης» καθώς και κοινότητες Αράβων, Βουλγάρων, Νιγηριανών και Αφγανών μεταναστών στην Μαγνησία.

Φιλοδοξία όλων είναι το «Στέκι» να αποκτήσει καθημερινή ζωή, να γίνει σημείο συνάντησης και συναναστροφής για νέους, φοιτητές, ενεργούς πολίτες, μετανάστες, καθέναν και καθεμία που δεν μπορεί να μείνει επαναπαυμένος στον καναπέ του όταν γύρω μας καθημερινά καταπατούνται αξίες, παραβιάζονται δικαιώματα όλων μας, στοχοποιούνται κοινωνικές ομάδες και συμπολίτες μας.

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 8μμ, ξεκινάει «επίσημα» η λειτουργία του νέου «Στεκιού». Θα γίνει συζήτηση και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του No Border camp, που έγινε στο τέλος Αυγούστου στη Λέσβο, και αφορούσε σε θέματα προσφύγων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με πολυεθνική μουσική και κουζίνα.

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι και όλες που στην ζοφερή καθημερινότητα απαντάνε με την ανιδιοτελή συμμετοχή τους στα κοινωνικά κινήματα και αναζητούν κοινούς δρόμους αντίστασης στην οργουελική βαρβαρότητα, τον εργασιακό μεσαίωνα, τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό και τις διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: