Δευτέρα 26 Απριλίου 2010







Δεν χρωστάμε σε κανέναν !


ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΝΤ- ΕΕ


Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον «Μηχανισμό Στήριξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που την οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπακούοντας πιστά στις επιταγές του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών θα είναι η ταφόπλακα για τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης και όλου του λαού.
Η χρεοκοπημένη πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης φανερώνει το πραγματικά βάρβαρο πρόσωπό του απειλώντας για ακόμα μεγαλύτερες θυσίες της εργατικής τάξης και του λαού με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης τους και για νέα εξόρμηση  κερδοφορίας.
Λένε ψέματα ότι η εργατική τάξη και ο λαός χρωστάμε και ήρθε η ώρα πληρώσουμε στο ΔΝΤ και την ΕΕ.
Η εργατική και ο λαός ότι έχουν κατακτήσει το κέρδισαν με τη δουλειά τους και τους αγώνες τους σε αντίθεση με το κηφηναριό του κεφαλαίου που ότι έχει αποκτήσει είναι από την κλοπή της δουλειάς και των κόπων μας.
Η κυβέρνηση η ΕΕ το ΔΝΤ και όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις του χρεοκοπημένου συστήματος ανοίγουν μαύρη προοπτική για τους εργαζόμενους στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, με χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με μειώσεις μισθών,  μεροκάματων και συντάξεων

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για τους εργαζόμενους η μόνη προοπτική που μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντά τους από την αρπαγή είναι ο δικός τους αγώνας, η δική τους οργάνωση και πάλη.
Η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχουν κανένα κοινό στόχο με τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές τους , δεν έχουν τίποτα κοινό με αυτούς που ξεπουλάνε τον λαό στο ΔΝΤ και την ΕΕ για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.



Όλοι στους δρόμους  !!!



Συγκέντρωση και Πορεία Τρίτη 27/4 7,00 μμ Πλατεία Ελευθερίας


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές σε κοινούς αγώνες και χαίρομαι για την αγωνιστικότητά σας και την ακεραιότητά σας ακόμη κι αν διαφωνούμε σε κάποια επιμέρους ζητήματα.
Δεν ξέρω αν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να απευθυνθώ σε σας για να καταγγείλω ότι υπάρχει άνθρωπος που θεωρείται μέλος της Παρέμβασης και κάθε άλλο παρά σας τιμά με τη στάση του.
1) Σε εποχή αντεργατικής επίθεσης αλλάζει το καθεστώς εργαζόμενου από μόνιμο σε εποχιακό για να ωφεληθεί μερικές εκατοντάδες ευρώ, απειλώντας τον με οικονομική εξαθλίωση, τη στιγμή που η επιχείρηση κάθε άλλο παρά υποφέρει.
2) Του δηλώνει ότι δικαιούται τη μισή αποζημίωση (Μεταξικός νόμος) εκβιάζοντάς τον ότι αν δεν το δεχτεί τον περιμένει μόνιμη απόλυση.
3) Κατά την πρόσφατη απεργία τον αναπλήρωσε με άλλον συναδέλφο, λειτουργώντας απεργοσπαστικά.

Νομίζω πως τα παραπάνω θέτουν σοβαρό ηθικό ζήτημα. Θα ήθελα τη γνώμη σας πριν προχωρήσω σε συγκεκριμένες ονομαστικές καταγγελίες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις το πρόβλημα έχει λυθεί.
Παρακαλώ να μη δώσετε συνέχεια.