Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΧΙΛΙΑΔΟΥ



ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΧΙΛΙΑΔΟΥ  ΕΧΕΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
Επανερχόμαστε στο θέμα της μετεγκατάστασης της πυροσβεστικής στην Χιλιαδού, με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Βόλου προς τον νομάρχη Μαγνησίας.  Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι συμφωνούμε στην μεταφορά της πυροσβεστικής από το κέντρο του Βόλου. Πράγματι η παρουσία της εκεί δημιουργεί προβλήματα στην αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας και στους κατοίκους του κέντρου. Μας βρίσκει όμως κάθετα αντίθετους η λογική να λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο.
Η εμμονή της δημοτικής αρχής στο να πάει η υπηρεσία σε κατοικημένη περιοχή , σε χώρο που παίζουν τα παιδιά της γειτονιάς και είναι από τους λίγους ελευθέρους χώρους της περιοχής, μας εξοργίζει. Δηλαδή τι; Οι κάτοικοι της Χιλιαδούς είναι   β΄ κατηγορίας; Μας εξοργίζει επίσης η αδιαφορία που δείχνει η δημοτική αρχή για τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της  Χιλιαδούς. Οι κάτοικοι θέλουν το συγκεκριμένο γηπεδάκι να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς που ήταν, δηλαδή χώρος αθλητισμού. Αφού γίνει αυτό, να καθαριστεί και να διαμορφωθεί και να μην έχει την  σημερινή εικόνα εγκατάλειψης (εικόνα που βλέπουμε δυστυχώς σε διάφορους κοινόχρηστους  χώρους της πόλης μας).  Όταν λέμε χώρος αθλητισμού εννοούμε ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Σήμερα, τα παιδιά στο γηπεδάκι παίζουν ποδόσφαιρο σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Οι κάτοικοι ζητάνε να γίνει σύγχρονο και ασφαλές γηπεδάκι  5x5 και το υπόλοιπο να γίνει χώρος για μπάσκετ. Ο περιβάλλων χώρος να  διαμορφωθεί με πράσινο και να είναι ένα στολίδι για την γειτονιά τους.
Εμείς συμφωνούμε, επαυξάνουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί ο στόχος των κατοίκων.
Υπάρχει  και ένα άλλο ζήτημα. Η μετεγκατάσταση της πυροσβεστικής στον συγκεκριμένο χώρο (Κουντουριώτου –Περιφερειακός), σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ένας ακόμη κόμβος στον περιφερειακό. Εκατό μέτρα από τον κόμβο της Ιωλκού!  Αν έχουν σκοπό να κάνουν τον περιφερειακό μια νέα Γιάννη Δήμου, να μας το πουν. Τι περιφερειακός θα είναι αυτός με κόμβους ανά 100 μέτρα;  
Μας ενοχλεί η λογική του «άρπα κόλλα». Έργο να είναι , όπου να είναι και ό,τι να είναι. Αρκεί  να είναι Σ.Δ.Ι.Τ. Το είδαμε αυτό και με τον ποδηλατόδρομο -πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας, που έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Βλέπουμε αυτή την πρακτική  με την εμμονή της δημοτικής αρχής να κάνει την πλ. Πανεπιστημίου πάρκινγκ.
Η ως τώρα στάση της δημοτικής αρχής  μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι δεν την ενδιαφέρει τόσο η καλή λειτουργία της πυροσβεστικής ή το πρόβλημα που δημιουργεί στους κατοίκους του κέντρου.  Την ενδιαφέρει ότι θα δημιουργηθεί με την μετεγκατάσταση της ένα ακόμη φιλέτο στο κέντρο της πόλης για να κάνει παρκινγκ, με Σ.Δ.Ι.Τ. φυσικά.
Αν η δημοτική αρχή (και οποιαδήποτε προκύψει από τις επόμενες εκλογές), έχει βαλθεί να γεμίσει με τσιμέντο την πόλη για να πλουτίζουν μερικοί ιδιώτες, «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο». Τους πολίτες!
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: